ГоловнаПолітика

Ющенко: Гройсману рано в президенти

"Ця людина розуміє, що у нього все попереду. Буде погано, якщо він зникне.".

Ющенко: Гройсману рано в президенти
Фото: EPA/UPG

Третій президент України Віктор Ющенко в інтерв'ю BBC заявив, що прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману зарано балотуватися в президенти.

Він сказав, що вважає Гройсмана перспективним політиком.

"Мені здається, що ця людина розуміє, що у нього все попереду. Буде погано, якщо він зникне. Якщо ви слідкуєте за роботою прем'єра за останній рік, то це прем'єр, який багато додав. Це прем'єр, який не бруднить руки, він піднімає багато тем, які мені симпатичні", - заявив Ющенко.

При цьому на питання, чи варто Гройсману балотуватися в президенти, він відповів: "Думаю, ще рано".

Ющенко вважає, що зараз основні кандидати в президенти - це Петро Порошенко і Юлія Тимошенко, але шанси на перемогу є в багатьох.

"Але попереду нас чекає дуже непростий перерозподіл голосів. Симпатії в районі 13-15% ні про що ще не говорять. За ними іде група політиків з 5-6% підтримки, а понад 40% виборців не визначені. Є багато імен, які можуть вийти на перемогу, але за умови, що за ними стане команда тих, хто сьогодні ще йде окремими колонами", - сказав він.

Нагадаємо, що Гройсман неодноразово говорив, що не планує балотуватися в президенти у 2019 році. Незважаючи на це, він вважається одним з потенційних учасників майбутніх виборів. Проведене в лютому опитування КМІС показало, що зараз його підтримали б близько 4% українців (серед тих, хто вже визначився з вибором і піде голосувати).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram