ГоловнаПолітика

ВККС допустила 219 кандидатів на конкурс у суд з питань інтелектуальної власності

Конкурс розпочався у вересні минулого року.

ВККС допустила 219 кандидатів на конкурс у суд з питань інтелектуальної власності
Фото: vkksu.gov.ua

Вища кваліфікаційна комісія суддів допустила 219 із 234 кандидатів на конкурс у Вищий спеціалізований суд з питань інтелектуальної власності (IP-суд). Про це повідомила член комісії Тетяна Шилова, передає прес-служба ВККС.

Серед кандидатів, які візьмуть участь у конкурсі, - 94 жінки і 125 чоловіків.

Шилова також зазначила, що 14 кандидатам було відмовлено в прийнятті документів, щодо одного кандидата розгляд питання відкладено. Відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів», кандидат може брати участь у конкурсі на заміщення вакантної посади через рік після прийняття рішення про його результати на останньому конкурсі (кваліфікаційному оцінювання). Після обговорення ВККС прийняла рішення допустити до конкурсу в IP-суд кандидатів, які брали участь у конкурсі до Верховного Суду. Однак їхніх результатів у цьому конкурсі не братимуть до уваги.

Під час іспиту у Вищий суд з питань інтелектуальної власності передбачені вузькоспеціалізовані питання. І саме вони мають велике значення для того, щоб до суду прийшли фахівці зі знаннями права у сфері інтелектуальної власності.

До створення тестової бази конкурсу та аналізу завдань були залучені фахівці з Національної школи суддів та Інституту інтелектуальної власності.

Процедура конкурсу буде подібною до конкурсу у Верховний Суд. Усі кандидати пройдуть спеціальну перевірку уповноваженими органами СБУ, НАЗК, НАБУ і т.д., включаючи Громадську раду доброчесності, складуть іспити, психологічні тести, а також пройдуть співбесіди з членами ВККС за результатами аналізу досьє.

Конкурс на 21 посаду в IP-суд оголошено 30 вересня 2017 року. Зараз на одне місце претендують десять кандидатів. Серед допущених - 206 суддів, шість патентних повірених, п'ятеро адвокатів і двоє із сукупним стажем. Найбільше кандидатів - віком від 30 до 39 років - 130, від 40 до 49 - 57, від 50 до 59 років - 29 кандидатів, троє - віком від 60 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram