ГоловнаПолітика

Дев'ята колегія суддів не змогла приступити до розгляду справи Штепи

Суд задовольнив клопотання захисників про відвід.

Дев'ята колегія суддів не змогла приступити до розгляду справи Штепи
Фото: Предоставлено Евгением Плинским

Колегія Жовтневого райсуду Харкова, що розглядає справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, задовольнила відвід, заявлений захисниками Штепи головуючому колегії Денису Чижиченко і запасному судді Наталії Васильєвій.

"Судова колегія визначила: заяву захисників Тананакіна, Марченка, Шадріна про відвід головуючого судді Чижиченка і запасної судді Васильєвої задовольнити. Відвести головуючого суддю Чижиченка і запасну суддю Васильєву від участі в розгляді кримінального провадження", - йдеться в ухвалі суду, пише "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, матеріали справи повинні бути передані до канцелярії суду для проведення повторного автоматичного розподілу. Ухвала оскарженню не підлягає.

За словами адвоката Штепи Олександра Тананакіна, це відведення вже дев'ятого складу суду.

Нагадаємо, в Жовтневому райсуді Харкова має розпочатися п'ятий розгляд справи щодо Штепи з самого початку.

Починали судити її в Червонозаводському райсуді, потім передали в Комінтернівський, потім - в Ленінський. 11 січня дві колегії суддів Ленінського суду взяли самовідвід, і справу передали до Жовтневого суду.

Штепа була заарештована 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram