ГоловнаПолітика

Суд конфіскував нафтоперевалку Курченка в порту Рені

Орієнтовна вартість терміналу становить понад 100 млн грн.

Суд конфіскував нафтоперевалку Курченка в порту Рені
Фото: topor.od.ua

Генеральна прокуратура оголосила про спецконфіскацію компанії "Лагуна-Рені", яка використовувалася в схемах Сергія Курченка. Ця структура володіє терміналом перевантаження зрідженого газу з наземного і водного транспорту в порту Рені на Дунаї, потужністю близько 300 тис. тонн на рік, зі сховищем ємністю 3 тис. кубометрів.

"Під час розслідування угод з нафтопродуктами завдяки спільній роботі прокуратури Одеської області, Національної поліції, Служби безпеки та фіскальної служби за рішенням суду застосована спецконфіскація на користь держави ТОВ «Лагуна-Рені». Орієнтовна вартість цього майна становить понад 100 млн грн", - повідомила в фейсбуці прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

На сайті ГПУ йдеться, що спецконфіскація здійснена за рішенням Київського районного суду Одеси в рамках угоди про визнання провини з колишнім керівником і трьома іншими співробітниками ТОВ "Лагуна-Рені".

Нагадаємо, в березні 2017 року перевалку арештував Приморський районний суд Одеси в рамках розслідування розкрадання державних коштів компаніями олігарха Сергія Курченка, після чого її передали в оперативне управління державного підприємства УПЕК ("Українська паливно-енергетична компанія").

За версією слідства, посадові особи ТОВ "Лагуна-Рені" в 2012-2014 роках допомагали ввозити під виглядом подальшого транзиту нафтопродукти, які насправді продавалися в країні без сплати податків і зборів ("перерваний транзит"). Співробітники компанії вносили в офіційні документи недостовірні відомості про переміщення нафтопродуктів автомобільним транспортом, заїзди на територію порту, завантаження на судна й інші відомості, пов'язані з митним і прикордонним оформленням виходу суден з портів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram