ГоловнаПолітика

Україні необхідний новий суспільний договір, - Андрій Ніколаєнко Актуально

Владі не довіряє більшість народу.

Україні необхідний новий суспільний договір, - Андрій Ніколаєнко

Голова політичної партії «Основа» Андрій Ніколаєнко заявляє, що без розгортання загальнонаціонального діалогу і формування нового суспільного договору, Україна може припинити своє існування як держава. «Ми, українці, втратимо країну, якщо не почнемо загальнонаціональний діалог і не вийдемо з нього з новим суспільним договором. Цей договір повинен стати основою нової Конституції України, яка буде починатися словами: «Ми, Народ України», і далі в ній буде записано те, про що ми домовилися. Як це записано в конституціях Польщі, Франції, США. Нова українська Конституція не може починатися словами, як зараз: «Верховна Рада від імені Українського народу». Тому що сьогодні владі, будь це виконавча або законодавча, в Україні не довіряє більшість народу», - сказав він в програмі «Народ проти» на телеканалі ZIK.

Ніколаєнко відзначив, що без укладення нового суспільного договору, в Україні може бути реалізований югославський сценарій. Також політик навів приклад Північної і Південної Кореї, які скористалися стартом Зимових Олімпійських ігор у Пхенчані, щоб активізувати загальнонаціональний діалог.

«Я дипломат за освітою. Я шість років провів у Південній Кореї, і знаю, що таке розділена країна і що таке розділена нація. Я не хочу, щоб між Донецькою, Луганською областю і рештою України лежали, як в Кореї, чотири кілометри демілітаризованої зони. Зверніть увагу - на відкритті Зимової Олімпіади ці дві країни - Республіка Корея і КНДР, після 60 років перерви, представили спільну команду. Вони прагнуть помиритися, незважаючи на ядерну зброю, незважаючи на те, що ними маніпулюють Китай, Росія і США. Ми повинні зрозуміти, що якщо ми, як нація, незалежно від того, до якої церкви ходимо і якою мовою розмовляємо, використаємо можливість діалогу і почнемо будувати політичну націю, ми збережемося як держава Україна», - резюмував Андрій Ніколаєнко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram