ГоловнаПолітика

Центр безкоштовної правової допомоги отримав постійного керівника

Олексій Бонюк з літа минулого року очолював центр в статусі в.о.

Центр безкоштовної правової допомоги отримав постійного керівника
Фото: minjust.gov.ua

Міністерство юстиції призначило директором Координаційного центру з надання правової допомоги Олексія Бонюка, який з літа минулого року виконував обов'язки директора. Про це йдеться в повідомленні Мін'юсту.

Попередній керівник Центру безкоштовної правової допомоги Андрій Вишневський покинув посаду у квітні 2017 року у зв'язку з призначенням на посаду заступника міністра юстиції. У червні 2017 року Мін'юст повідомив, що конкурс на посаду керівника Координаційного центру виграв заступник міністра юстиції Павло Мороз. Це рішення спровокувало невдоволення співробітників центру і правозахисників, які звинуватили Мін'юст у непрозорості.

Під тиском громадськості було оголошено повторний конкурс. Його переможцем став Бонюк.

Бонюк подякував міністерству за підтримку. "У нас багато справ попереду. Думаю, що наша спільна командна робота доводити ефективність системи БПД, захищаючи права українських громадян", - зазначив він.

Бонюк займається адвокатською діяльністю з 2001 року, до переходу на держслужбу був керуючим партнером в адвокатському об'єднанні "Бонюк і партнери". Свого часу захищав Юрія Павленка (Хорта), якого судили за штурм Вінницької міськради в грудні 2014 року. Також був захисником колишнього міністра транспорту Миколи Рудьковського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram