ГоловнаПолітика

Тернопіль у відповідь на польський закон вирішив піднімати червоно-чорний прапор разом із державним

"Офіційно затверджуємо на міському рівні повагу до наших героїв".

Тернопіль у відповідь на польський закон вирішив піднімати червоно-чорний прапор разом із державним
Фото: Макс Требухов

Тернопільська міська рада 2 лютого у відповідь на польський закон про заборону пропаганди "бандеризму" вирішила, що тепер під час усіх урочистих і святкових заходів на державних будівлях і комунальних установах будуть піднімати не тільки державний прапор, а й червоно-чорний прапор ОУН.

Про це йдеться на сайті мерії.

"Цим рішенням ми демонструємо, що не дозволимо іншим країнам переписувати сторінки нашої історії. І ще раз офіційно затверджуємо на міському рівні повагу до наших героїв і їх внеску в боротьбу за незалежність України", - прокоментував рішення міськради мер Сергій Надал.

При цьому він заявив, що мерія, як і раніше, вважає Польщу партнером, адже сім польських населених пунктів є містами-побратимами Тернополя.

Раніше Львівська обласна рада затвердила порядок використання червоно-чорного прапора і рекомендувала вивішувати його дев'ять разів на рік, у тому числі в день народження Бандери.

Нагадаємо, 26 січня польський Сейм вніс поправку в закон про Інститут національної пам'яті, на основі якої вводиться покарання за приписування польському народу злочинів, скоєних Третім Рейхом та інших злочинів проти людства, світу і військових злочинів, а також "за пропаганду бандеризму". Покарання передбачає штраф або позбавлення волі терміном до трьох років.

У ніч на 1 лютого закон підтримав Сенат Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram