ГоловнаПолітика

Оголошено повторний конкурс на посаду директора Центру безкоштовної правової допомоги

Мін'юст і Координаційний центр дійшли спільної позиції.

Оголошено повторний конкурс на посаду директора Центру безкоштовної правової допомоги
Фото: golos.ua

Міністерство юстиції ухвалило рішення про проведення повторного конкурсу на посаду директора Координаційного центру надання правової допомоги.

Про це йдеться у спільній заяві Мін'юсту та Центру безкоштовної правової допомоги.

Зазначають, що Мін'юст і Координаційний центр у рамках відкритого діалогу дійшли до спільної позиції - сторони погодилися, що ніхто не буде звільнений за висловлення своєї позиції про цю ситуацію.

Прийнято рішення, що надалі, спільно з донорами та партнерами, які підтримують розвиток системи надання безоплатної правової допомоги, буде проведена робота зі створення концепції подальшого розвитку Центру безкоштовної правової допомоги.

Найближчим часом із залученням незалежних експертів від міжнародних донорів і партнерів буде оголошено і проведено консультативний конкурс, за підсумками якого керівництву Мін'юсту запропонують кандидатів на посаду директора центру.

Нагадаємо, 2 червня Мін'юст повідомив, що конкурс на посаду керівника Координаційного центру виграв заступник міністра юстиції Павло Мороз. Це рішення не задовольнило співробітників центру і правозахисників, які звинуватили Мін'юст у непрозорості.

Попередній керівник Центру безкоштовної правової допомоги Андрій Вишневський покинув посаду у квітні через призначення на посаду заступника міністра юстиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram