ГоловнаПолітика

САП закрила справу про видачу ліцензій Мінприроди за часів Злочевського

Провадження розслідували за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу.

САП закрила справу про видачу ліцензій Мінприроди за часів Злочевського
Фото: Макс Левин

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження за фактом зловживання посадовими особами Міністерства екології та природних ресурсів своїм службовим становищем під час видачі ліцензії на користування надрами приватним підприємствам у 2010-2012 роках. У той час міністерством керував Микола Злочевський.

Про це LB.ua стало відомо від джерела в правоохоронних органах.

Справу за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу було відкрито Генеральною прокуратурою, але в грудні 2015 року було передано в НАБУ за підслідністю.

Нагадаємо, основна частина ліцензій на родовища, якими зараз оперують компанії з Burisma Holdings, була видана за два періоди.

Перший припав на 2003-2004 рр., коли Злочевський очолював Державний комітет природних ресурсів, який мав у той час право розпоряджатися спеціальними дозволами (ліцензіями) на право користування надрами.

Другий - на 2010-2012 рр., коли Злочевський керував Міністерством охорони навколишнього природного середовища, якому підзвітна Державна служба геології та надр - єдиний на сьогодні в країні розпорядник спецдозволів на користування надрами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram