ГоловнаПолітика

"Цензор": Портнов брав участь у підготовці рішень Верховної Ради Криму на початку окупації

Це стало відомо із записів прослуховування Глазьєва.

"Цензор": Портнов брав участь у підготовці рішень Верховної Ради Криму на початку окупації
Фото: www.radiosvoboda.org

Андрій Портнов брав участь у підготовці рішень Верховної Ради Криму на початку російської окупації півострова 2014 року.

Про це пише "Цензор" з посиланням на записи телефонних розмов радника президента Росії Сергія Глазьєва, оприлюднені прокурорами під час засідання Оболонського суду у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича.

1 березня 2014 року між Глазьєвим і якимось "Володимиром Андрійовичем" відбулася така телефонна розмова:

Глазьєв: Володимиру Андрійовичу, ось я надіслав папір, це у нас, так би мовити, погоджено. Отже, у мене прохання, як буде можливість, прийняти постанову Верховної Ради.

Володимир Андрійович: А вам для чого воно потрібне?

Глазьєв: А воно нам потрібно на зовнішньополітичному рівні для того, щоб було зрозуміло, що не вся Україна просто-таки хоче підписувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Володимир Андрійович: Я розберуся завтра.

Глазьєв: Отже, це готував... готували юристи українські, які, так би мовити, добре там знають Конституцію, інше. Ну, я можу вам сказати, хто, Портнов готував, який заступник голови Адміністрації президента України був. (...) Тому що, ви розумієте, там зараз Рада Безпеки ООН збереться, там ця ситуація починає виходити в міжнародне правове поле і нам дуже важлива позиція ваша щодо Угоди про асоціацію з Євросоюзом, щоб було зрозуміло, що ця асоціація суперечить українській Конституції".

Прокурори не ідентифікували співрозмовника Глазьєва "Володимира Андрійовича". Але, як стверджує видання, голос цієї людини дуже схожий на голос Володимира Константинова. На той момент Константинов був головою Верховної Ради АРК, членом Партії регіонів. Після окупації залишився на півострові, очолив т.зв. "Державну Раду Республіки Крим", став одним з керівників кримського відділення путінської партії "Єдина Росія".

Портнов у фейсбуці написав, що "ця інформація не варта коментарів".

Нагадаємо, що Андрій Портнов під час президентства Януковича був заступником голови Адміністрації Президента, брав участь у написанні т.зв. "диктаторських законів", курирував в АП правові питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram