ГоловнаПолітика

Порошенко закликав зняти фільм про Героїв Крут

Військовому інституту присвоєно почесне найменування імені Героїв Крут.

Порошенко закликав зняти фільм про Героїв Крут
Фото: president.gov.ua

У соту річницю історичного бою під Крутами президент Петро Порошенко разом з дружиною взяв участь у церемонії вшанування пам'яті Героїв Крут.

Президентське подружжя поклало квіти до пам'ятного хреста на Аскольдовій могилі, повідомляють на сайті президента.

Після цього президент виступив у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації і повідомив, що присвоїв ВНЗ почесне найменування Героїв Крут.

Також він заявив, що з нетерпінням очікує кінофільмів або телесеріалів про бій під Крутами.

"Писали про Крути не тільки учасники подій, історики та публіцисти, а й надзвичайно важливі слова наших письменників і поетів. Крути знайшли своє втілення у творчості Павла Тичини і Олександра Олеся, Богдана Ігоря-Антонича і Василя Стуса, Уласа Самчука і Юрія Покальчука. Тепер з нетерпінням очікуємо втілення теми Крут у художніх фільмах і серіалах", - передають слова Порошенка Українські Новини.

Порошенко додав, що держава створила можливості для розвитку кінематографу, які вже дали свої результати.

"Я впевнений, що зараз усі щиро раді надзвичайному успіху фільму "Кіборги". Між боєм на Чернігівщині та тривалою обороною Донецького аеропорту відстань у цілі 97 років. Але ці події - однієї важливості і з одного символічного ряду. Ворог - той самий, а кіборги, як і герої Крут, стали зразково-символічними захисниками Батьківщини, рівнятися на яких будуть і наступні покоління захисників Вітчизни", - сказав він.

Напередодні віце-прем'єр-міністр Павло Розенко повідомив, що очікує цього року випуску кінофільму про бій під Крутами.

"Ми з нетерпінням очікуємо цього року прем'єри художнього фільму про Героїв Крут. Я переконаний, що цей фільм стане в один ряд із такими фільмами, як "Кіборги", який зібрав величезну аудиторію загалом по Україні. Я переконаний, що він буде перекладений на іноземні мови і показаний по всьому світу. Цього року ми чекаємо і на прем'єру художнього фільму про Симона Петлюру - "Таємні щоденники Симона Петлюри". Це означає, що держава особливо звертає увагу на розвиток військово-патріотичного виховання в Україні. І так буде і надалі", - наводить слова Розенка "Укрінформ".

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути в Чернігівській області між військами більшовицької Росії, яка намагалася окупувати Україну, і добровольцями-студентами, які захищали Українську Народну Республіку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram