ГоловнаПолітика

Колишній голова СПУ заявив про виключення Киви з партії

Устенко звинуватив Мін'юст у підміні складу політради.

Колишній голова СПУ заявив про виключення Киви з партії
Фото: Александр Ратушняк

Колишній голова Соціалістичної партії Петро Устенко, який нині співпрацює з нардепом Сергієм Капліним, заявив про виключення нинішнього лідера СПУ Іллі Киви з партії.

Таке рішення, пише УНІАН, було ухвалене в суботу прихильниками Устенка, котрі вважають себе законною політрадою і центральною контрольною комісією СПУ.

"24 січня ввечері чиновники Мін'юсту сфальсифікували документи й викинули з реєстру все керівництво СПУ на чолі з лідером партії Петром Устенком та підмінили склад політради, змінили структуру політради партії загалом, змінили структуру органів і статут СПУ. Вони вирішили ввести до СПУ праворадикалів. Вони зробили спробу рейдерського захоплення політсили", - цитує агентство заяву Устенка.

"Справжні соціалісти не віддадуть бренд Соцпартії. Кива спробував у рейдерський спосіб захопити партію і зробити її інструментом розбрату лівого поля. Він працює проти політичної сили, тому перебування його в рядах Соцпартії є неможливим", - додав він.

Устенко має намір скаржитися до НАБУ, СБУ, НАЗК та Мін'юсту з метою повернення контролю над партією.

Напередодні Кива у своєму фейсбуці обізвав Устенка зрадником і заявив, що він продався за гроші одному з українських олігархів.

Офіційне керівництво СПУ, за даними Єдиного реєстру громадських формувань, має такий вигляд: голова партії, член політради - Ілля Кива, голова політради - Єлизавета Ведякова, члени політради - Сергій Возний, Тетяна Костюк, Кирило Стремоусов, Андрій Мандрика.

Ще недавно головою політради був Петро Устенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram