ГоловнаПолітика

У МЗС відреагували на ухвалення Сеймом закону про заборону "пропаганди бандеризму"

Україна категорично не сприймає чергову спробу нав'язати одностороннє трактування історичних подій.

У МЗС відреагували на ухвалення Сеймом закону про заборону "пропаганди бандеризму"
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Міністерство закордонних справ прокоментувало прийняття Сеймом (нижня палата парламенту) Польщі закону про заборону "пропаганди бандеризму".

"МЗС глибоко стурбоване фактом прийняття 26 січня Сеймом Польщі законопроекту "Про внесення змін до закону про Інститут національної пам'яті - Комісію з переслідування злочинів проти польського народу і деякі інші закони". Шкода, що українська тематика в який раз використовується у внутрішній політиці Польщі, а трагічні сторінки спільного історичного минулого продовжують політизуватися", - йдеться в коментарі українського МЗС.

У документі наголошується, що Україна категорично не сприймає чергову спробу нав'язати одностороннє трактування історичних подій, в тому числі некоректного використання в офіційному документі Польщі назви частини території сучасної України.

"Хотіли б нагадати авторам проекту цього законодавчого акту, що українці, як і поляки, зазнали надзвичайно великих страждань від тоталітарних режимів в роки Другої світової війни, а також самовіддано боролися за свободу своєї Батьківщини. У цьому контексті надзвичайну стурбованість викликає намір зобразити українців виключно як "злочинних націоналістів" і "колабораціоністів третього рейху", - йдеться в повідомленні.

МЗС розраховує, що Сенат (верхня палата парламенту) Польщі, який має незабаром розглянути зазначений законопроект, проявить політичну мудрість щодо питань, які можуть негативно вплинути на розвиток двосторонніх відносин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram