ГоловнаПолітика

Ірина Луценко: законопроект про Антикорупційний суд буде змінено

Розглядати документ будуть вже на наступній сесії.

Ірина Луценко: законопроект про Антикорупційний суд буде змінено

Представник Президента в парламенті Ірина Луценко заявила, що законопроект про Антикорупційний суд буде змінено під час розгляду у Верховній Раді.

Про це вона написала у фейсбуці.

"Щодо закону про Антикорупційний суді. Наступну сесію ми почнемо з включення його до порядку денного. Далі почнеться серйозна робота депутатського корпусу. Спочатку внесений Президентом законопроект повинен пройти профільний Комітет, де фахівці зададуть перший тон. Потім перше читання, де ми почуємо зауваження і побачимо позиції фракцій. Ймовірно, буде створена робоча група. До речі, до цього закликав і президент - створити таку групу ще до внесення законопроекту для вироблення основних тез, які об'єднають залу під час голосування. Звичайно, будуть враховані рекомендації Венеціанської комісії, МВФ. Будемо шукати консенсус і, звичайно, законопроект буде тією чи іншою мірою змінено", - зазначила Луценко.

За її прогнозами, сам суд запрацює не менш ніж через півроку після ухвалення закону.

Нагадаємо, у четвер депутати двічі відмовилися включити до порядку денного сесії законопроект президента про створення Вищого антикорупційного суду.

Поточна сьома сесія Верховної Ради завершиться наступного тижня. Восьма сесія стартує 6 лютого.

Раніше МВФ, Світовий банк і Євросоюз розкритикували документ, відзначаючи, що він не відповідає зобов'язанням, які взяла на себе Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram