ГоловнаПолітика

Кличко планує відремонтувати в Києві мінімум 300 км доріг

Через два-три роки Київ повинен відповідати європейським стандартам якості доріг.

Кличко планує відремонтувати в Києві мінімум 300 км доріг
Фото: пресс-служба

Столична влада планує відремонтувати як мінімум 300 км доріг і проїздів у Києві. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Київ".

"Однозначно ми не повинні зменшувати темпів ремонту доріг. Дороги нам дісталися у спадок у жахливому стані, деякі не ремонтувалися по 20-30 років. Нагадаю, 2016 року ми відремонтували 200 км доріг, а 2017 року - 300 км. І щонайменше 300 км доріг ми плануємо відремонтувати цього року", - зазначив Кличко.

За його підрахунками, з такими темпами ремонту вулично-дорожнього покриття за два-три роки Київ повинен відповідати європейським стандартам якості доріг.

"Ремонт дороги - це не тільки нове асфальтове покриття. Це і нові тротуари, нове освітлення, нові переходи, це комплексний підхід", - сказав міський голова.

Мер також зазначив, що столична влада контролює якість нового дорожнього покриття і ефективність використання підрядником коштів під час проведення ремонтних робіт. Також він нагадав, що підрядники дають гарантію на нові дороги 5 років.

Наступного року в Києві продовжать оновлювати важливі транспортні магістралі. Так, уже навесні, за сприятливих погодних умовах, будуть продовжені роботи на вулицях Олени Теліги, Сім'ї Кульженків (колишня Петра Дегтяренка), Алматинській зі шляхопроводом через трамвайні колії, Володимирській, Набережному шосе, двох транспортних розв'язках - на перетині просп. Комарова та вул. Вацлава Гавела. Крім того, у 2018 році заплановано капітальний ремонт бульвару Вернадського, проспектів Тичини, Бандери і Палладіна, площі Дарницької, вулиць Академіка Туполєва, Заболотного, Довженка, Федорова, моста Метро через Русанівську протоку та багатьох інших об'єктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram