ГоловнаПолітика

Рада закрилася без голосування щодо закону про Донбас

Депутати продовжать розгляд поправок завтра.

Рада закрилася без голосування щодо закону про Донбас
Фото: capital.ua

Пленарне засідання Верховної Ради у вівторок завершилося, оголосив голова парламенту Андрій Парубій.

Протягом усього дня депутати розглядали поправки до законопроекту №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" у другому читанні.

З розгляду решти поправок депутати почнуть роботу в середу.

Під час ранкового засідання нардепи розглянули 344 поправки з 673 поданих, а під час вечірнього засідання - 136. Жодна з поправок не була підтримана.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада 233 голосами ухвалила законопроект №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" у першому читанні. З нього прибрали згадку про Мінські угоди. Документ визначає контрольовані "ДНР" і "ЛНР" території як тимчасово окуповані Росією.

Військова присутність України на Донбасі визначається як "заходи щодо забезпечення національної безпеки і оборони, стримування та відсічі російської збройної агресії в Донецькій і Луганській областях". Вносяться відповідні поправки в інші законопроекти, які замінюють термін "антитерористична операція".

Керівництво силовиками, залученими до цих заходів, покладається на Об'єднаний оперативний штаб Збройних Сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram