ГоловнаПолітика

Україна і НАТО офіційно не готували на грудень засідання спільної комісії на рівні міністрів, - МЗС України

14 грудня в Брюсселі відбудеться засідання комісії Україна - НАТО на рівні послів.

Україна і НАТО офіційно не готували на грудень засідання спільної комісії на рівні міністрів, - МЗС України
Фото: euromaidanpress.com

Україна та Організація Північноатлантичного договору (НАТО) офіційно не готували на грудень засідання спільної комісії на рівні міністрів закордонних справ.

Про це повідомили в МЗС України.

У ньому наголошується, що заходи на рівні міністрів закордонних справ НАТО проходять зазвичай двічі на рік - у квітні-травні і в першій декаді грудня.

Проведення засідання комісії на рівні міністрів закордонних справ у грудні було передбачено річною національною програмою під егідою комісії "Україна - НАТО", однак офіційно Україна так і не направила запит на скликання засідання комісії.

"Українська сторона не направила офіційний запит на скликання засідання комісії "Україна - НАТО" на рівні міністрів закордонних справ у грудні 2017 року", - йдеться у відповіді.

Відзначається, що під час формування програми міністрів закордонних справ 5-6 грудня у штаб-квартирі НАТО міжнародний секретаріат також не пропонував скликати засідання комісії "Україна - НАТО" на рівні міністрів закордонних справ.

Водночас у відповіді йдеться, що 14 грудня в Брюсселі (Бельгія) відбудеться засідання комісії Україна - НАТО на рівні послів.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Угорщина ветувала засідання комісії НАТО-Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram