ГоловнаПолітика

У Представництві ЄС прокоментували затримання Саакашвілі

"Закликаємо органи влади, щоб не дійшло до порушення основних прав пана Саакашвілі".

У Представництві ЄС прокоментували затримання Саакашвілі
Фото: EPA/UPG

У Представництві Європейського Союзу в Україні сподіваються, що слідство у справі екс-голови Одеської обласної державної адміністрації, лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі відповідатиме вимогам українського законодавства.

Про це повідомили в прес-службі Представництва ЄС в Україні, передає УНІАН.

"Ми в курсі того, що відбувається зараз з паном Саакашвілі. Ми також уважно стежимо за цим випадком і сподіваємося, що слідство відбудеться вчасно і згідно з усіма вимогами закону", - сказали в представництві.

"Також закликаємо органи влади, щоб не дійшло до порушень основних прав пана Саакашвілі", - зазначили дипломати.

Нагадаємо, вранці 5 грудня Саакашвілі прийшли затримувати за підозрою у співпраці з олігархом-утікачем Сергієм Курченком. Він намагався уникнути затримання, піднявшись на дах багатоповерхового будинку по вулиці Костьольній біля Майдану Незалежності. Кореспондент LB.ua став свідком, як він погрожував зістрибнути. На дах будинку пожежною драбиною вилізли спецпризначенці і затримали його. Його посадили в мікроавтобус СБУ і спробували вивезти на Володимирську для слідчих дій, але проїзд заблокували прихильники Саакашвілі. У підсумку вони витягнули політика з мікроавтобуса.

Саакашвілі звинувачують за ч.1 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних угруповань), а саме - в отриманні грошей від Сергія Курченка. ГПУ заявила, що Саакашвілі отримав від Курченка 500 тисяч доларів на акції протесту. Також ГПУ виклала запис розмови Саакашвілі з Курченком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram