ГоловнаПолітика

Інвестори ЖК "Перлина Троєщини" влаштували бійку в Київраді (оновлено)

Кілька сотень людей намагаються прорватися на засідання.

Інвестори ЖК "Перлина Троєщини" влаштували бійку в Київраді (оновлено)
Фото: golos.ua

Невідомі влаштували бійку в будівлі Київської міської ради на вул. Хрещатик, 36, повідомляють "Українські Новини".

Близько 11:20 у Київраді на першому поверсі невідомі розбили скло в колонній залі і кинулися на охорону з пластиковими пляшками. В акції беруть участь близько 400 осіб, вони вимагають виділення земельної ділянки під кооператив на Троєщині.

Видання "ГолосUA" пише, що люди почали бійку з охороною і поліцією, вимагаючи пропустити їх у зал, де проходить сесія. Біля турнікета при вході на другий поверх виникла тиснява, кільком "активістам" вдалося прорватися.

У четвер у Київраді проходить засідання.

Оновлення. Депутат Київської міськради Михайло Будилов розповів LB.ua, що бійка сталася, коли охорона не захотіла пропускати людей у зал пленарних засідань для виступу. Після бійки їм дали можливість виступити перед депутатами, і депутати задовольнили вимоги протестувальників, надавши дозвіл на розробку проекту будівництва третьої черги ЖК "Перлина Троєщини".

Цей житловий комплекс будувала група УКЗ Анатолія Войцеховського. Влітку 2016 року його повідомили про підозру за фактом створення організованої злочинної групи для самовільного зайняття земельної ділянки територіальної громади Києва по вулиці Закревського, 42 і будівництва ЖК "Перлина Троєщини", а також заволодіння під час цього будівництва шляхом обману грошовими коштами громадян на суму 2,6 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram