ГоловнаПолітика

Вища рада правосуддя рекомендувала ще трьох кандидатів у Верховний Cуд

ВРП залишилося розглянути кандидатури ще чотирьох осіб

Вища рада правосуддя рекомендувала ще трьох кандидатів у Верховний Cуд
Фото: facebook.com/highcouncilofjustice

Вища рада правосуддя внесла президентові подання на призначення на посади суддів нового Верховного Суду ще трьох кандидатів: адвокатеси Олександри Яновської та суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Вадима Коротуна і Ольги Ступак. Відповідне рішення члени ВРП ухвалили сьогодні, 9 листопада.

Кандидатуру Олександри Яновської ВРП розглядала 18 вересня, але на неї надійшла скарга від голови Ради адвокатів Києва Петра Рябенка, оскільки вона є членом так званої альтернативної Ради адвокатів Києва, що також видає свідоцтва про складання кваліфікаційних іспитів.

Зі свого боку Яновська повідомила, що її діяльність зводилася до розробки завдань і положень для здачі адвокатами іспитів, а також оцінки рівня їхніх професійних знань. Як раніше писав LB.ua, причинами проблем у КДКА Києва став конфлікт між органами адвокатського самоврядування.

Розгляд кандидатури Вадима Коротуна і Ольги Ступак ВРП відклала через дисциплінарні скарги, які на них надійшли. Але в результаті їх розгляду дисциплінарними палатами ВРП не побачила причин для притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, 29 вересня Вища рада правосуддя рекомендувала президентові Петру Порошенку призначити суддями нового Верховного Суду 111 зі 120 переможців конкурсу. Двох переможців конкурсу ВРП забракувала.

Президент повинен призначити суддів нового Верховного Суду 10-11 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram