ГоловнаПолітика

НАЗК знайшло недостовірні дані в декларації чиновника АП

Однак до відповідальності Володимира Колесника притягувати не будуть.

НАЗК знайшло недостовірні дані в декларації чиновника АП
Фото: LB.ua

Нацагентство із запобігання корупції після перевірки декларацій знайшло порушення вимог закону про запобігання корупції в декларації заступника керівника Головного департаменту з питань нацбезпеки і оборони АП Володимира Колесника.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

Нацагентство провело повну перевірку декларацій Колесника за 2015 і 2016 роки і виявило порушення вимог пунктів 2, 3, 5, 7 частини 1 статті 46 Закону України "Про запобігання корупції".

"Зокрема встановлено, що суб'єкт декларування не відобразив деяких відомостей про автомобілі, зареєстровані на нього і члена його сім'ї на праві власності, і наявності корпоративних прав, а також вніс недостовірні відомості про окремі об'єкти нерухомості і отримані доходи", - повідомляють у НАЗК.

Недостовірні відомості відрізняються від достовірних на суму меншу, ніж 100 прожиткових мінімумів, тому не передбачають відповідальності і за частиною 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, і за статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

Однак НАЗК зробило припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону керівнику апарату Адміністрації президента України Олексію Дніпровському через Колесника.

Відповідно до припису, Нацагентство вимагає від Дніпровського вжити заходів для усунення Колесником порушень вимог Закону України "Про запобігання корупції", а також провести службове розслідування і покарати за ці порушення.

Зазначено, що припис НАЗК є обов'язковим для виконання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram