ГоловнаПолітика

Біля Ради зібралося 500 учасників протесту

Анонсована Саакашвілі акція поки що не дуже численна.

Станом на ранок вівторка біля будівлі Верховної Ради зібралося близько 500 протестувальників.

Як передає "Інтерфакс-Україна", люди зосередилися на площі Конституції, в Маріїнському парку і на вулиці Грушевського, де встановлено намети і польові кухні.

Люди тримають національні прапори України і прапори Руху нових сил, спілкуються, п'ють чай. З акустичних систем, встановлених біля сцени, лунають патріотичні пісні.

Біля всіх входів у будівлю парламенту і біля комітетів Верховної Ради чергують групи правоохоронців. На підходах до вулиці Грушевського знову встановлено рамки металошукачів.

Загалом ситуація на 10:00 спокійна.

Нагадаємо, 29 жовтня біля парламенту пройшло віче "Всеукраїнський збір за велику політичну реформу", в якій, зокрема, взяли участь партія "Рух нових сил" і її лідер Михайло Саакашвілі. Він закликав до дострокових парламентських і президентських виборів і скликав наступний мітинг під Радою на 7 листопада, коли в парламенті пройде чергове пленарне засідання. Протестувальники вимагають прийняти новий закон про вибори народних депутатів, створити антикорупційний суд і скасувати депутатську недоторканність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram