ГоловнаПолітика

Суд обрав запобіжний захід Олександру Авакову у вигляді особистого зобов'язання

Засідання вів суддя Віталій Українець.

Солом'янський районний суд Києва в середу обрав запобіжний захід синові міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександру.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Засідання почалося близько 18:00. Головуючий суддя - Віталій Українець.

Через те, що в зал зайшли депутати і невстановлені особи в камуфляжі, більшість журналістів не змогли потрапити на засідання.

Захист попросив випустити Олександра Авакова з прозорої "клітки" для в'язнів. Суддя задовольнив прохання, і той сів поруч з адвокатами.

Також захист просить суд перевірити законність затримання сина голови МВС.

"Ознайомившись із матеріалами справи, я зрозумів - спочатку облили людей брудом і забули зібрати докази, якими треба обґрунтувати підозру і ризик", - сказав адвокат Андрій Федур, додавши, що підозрюваного затримали безпідставно.

Він також заявив, що підозра прокурорів належно не сформульована.

"Незрозуміло, в чому звинувачують Авакова, адже розмовляти з тією чи іншою людиною - не злочин, а до пошиття рюкзаків він жодного стосунку не мав... Він що - підбирав тканину, очолював фірму, яка шила рюкзаки?" - сказав адвокат.

Близько 19:15 суддя пішов у дорадчу кімнату.

Близько 21:30 суд постановив задовольнити клопотання обвинувачення частково, повідомляє кореспондент.

Авакову обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Він повинен повідомляти про зміну місця проживання, здати паспорти, носити електронний браслет, утримуватися від спілкування зі свідками.

У клопотанні адвокатів про визнання затримання Авакова незаконним, суд відмовив.

Адвокат Андрій Федур не задоволений рішенням суду. Він вважає, що підозру не обґрунтовано. Водночас, оскаржувати рішення суду, за його словами, захист у цій справі не може.

Нагадаємо, у вівторок детективи НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати 14 млн гривень бюджетних коштів під час закупівлі МВС рюкзаків провели обшуки і затримали трьох осіб - сина голови МВС Арсена Авакова Олександра, його бізнес-партнера Володимира Литвина і колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

У лютому 2016 року опублікували відео, на якому людина, схожа на сина голови МВС обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Чоботаря, постачання партії рюкзаків для підрозділів відомства. Діалог на відео датований груднем 2014 року, а вже в лютому 2015 року МВС дійсно закупило рюкзаки на 16,5 млн грн.

Глава МВС Арсен Аваков відкидав будь-які звинувачення в причетності його сім'ї до закупівлі рюкзаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram