ГоловнаПолітика

Порошенко закликав країни Перської затоки активніше захищати права кримських татар

Президент провів зустріч з генеральним секретарем Ради співробітництва арабських держав.

Порошенко закликав країни Перської затоки активніше захищати права кримських татар

Під час візиту в Королівство Саудівська Аравія президент Петро Порошенко зустрівся з Генеральним секретарем Ради співробітництва арабських держав Перської затоки Абдулатіфом бін Рашидом Аз-Заяні.

Про це повідомляють на сайті президента.

Сторони обговорили перспективні напрямки розвитку співпраці між Україною та країнами Аравійського півострова.

Порошенко під час зустрічі представив лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва і закликав Раду співробітництва арабських країн Перської затоки активніше захищати права кримських татар в окупованому Росією Криму.

Окремим предметом переговорів також стали питання поточної політики і безпекової ситуації на Близькому Сході, включаючи тематику Катару, Сирії та Ємену.

Співрозмовники також засудили теракт у Нью-Йорку і наголосили на необхідності об'єднання зусиль у боротьбі з тероризмом, який "не має кордонів, у всіх його проявах і формах".

За підсумками зустрічі було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо механізму консультацій між Міністерством закордонних справ України та Генеральним секретаріатом Ради співробітництва арабських країн Перської затоки.

Нагадаємо, 25 жовтня російська окупаційна влада видала заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза Туреччині. Видача Умерова та Чийгоза стала можливою завдяки домовленостям, досягнутим за підсумками візиту президента Туреччини Реджепа Ердогана в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram