ГоловнаПолітика

Обвинуваченому в державній зраді полковнику Без'язикову продовжили арешт на два місяці

Прокуратура залучила до справи листування підозрюваного з дружиною в соціальній мережі "ВКонтакте" під чужими іменами.

Обвинуваченому в державній зраді полковнику Без'язикову продовжили арешт на два місяці

Шевченківський райсуд Києва в понеділок, 30 жовтня, продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці полковникові ЗСУ Івану Без'язикову, звинуваченому в державній зраді й участі в терористичній організації.

Про це повідомляє "5 канал".

За версією слідства, з серпня 2014-го по липень 2016-го (під час перебування в полоні бойовиків) Без'язиков перейшов на бік ворога, став членом так званої "ДНР" і працював у розвідувальному управлінні терористів. Зараз суд досліджує докази.

На минулому засіданні прокуратура залучила до справи листування підозрюваного з дружиною в соціальній мережі "ВКонтакте". Вони використовували чужі імена, однак належність акаунтів саме їм слідство встановило за номерами мобільних телефонів, використаних під час реєстрації. Без'язиков заперечує, що це його листування.

За прогнозами сторони звинувачення, до кінця року завершать вивчати докази і почнуть допитувати свідків. Є щонайменше шість свідків, які готові розповісти про життя і діяльність полковника на окупованих територіях. Серед них - колишні бойовики, які розчарувалися в ідеях бандформувань і зараз співпрацюють зі слідством.

"З огляду на тяжкість скоєних Без'язиковим злочинів, наявність ризиків його переправлення чи на не підконтрольну Україні територію, чи за кордон, м'якший запобіжний захід законодавством просто не передбачено", - коментує рішення суду прокурор ГПУ Олег Пересада.

Нагадаємо, Без'язиков потрапив у полон 16 серпня 2014 року в Степанівці Донецької області. За його словами, туди він поїхав за тілами загиблих. Військового звільнили з полону 5 липня 2016 року в результаті спецоперації СБУ. 14 грудня Без'язикова заарештували без визначення розміру застави. На суді він заявив, що брав участь в інсценуваннях бойовиків, оскільки побоювався за своє життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram