ГоловнаПолітика

Ар'єв перерахував тези Волкера для резолюції РБ ООН щодо миротворчої місії на Донбасі

"Бачу, що людина заряджена на результат". 

Ар'єв перерахував тези Волкера для резолюції РБ ООН щодо миротворчої місії на Донбасі
Арьев Владимир
Фото: politeka.net

Спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер готує тези для резолюції щодо миротворчої місії на Донбасі Ради Безпеки ООН.

Про це заявив народний депутат України фракції партії "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв.

"Найголовніше сьогодні від Курта Волкера: можливо, що до кінця року буде резолюція РБ ООН з миротворчої місії на Донбасі. Тези він готує", - повідомляє прес-служба партії "Блок Петра Порошенка" з посиланням на заяву Ар'єва.

Нардеп уточнив, що основними тезами, які попередньо оголосив Волкер, є: контроль блакитними касками українсько-російського кордону на Донбасі і їх доступ до місць дислокації важкої техніки; ставлення РФ до закону про реінтеграцію Донбасу, де вона позначена агресором; Україна - єдина сторона з усіх, яка показує прагнення до виконання мінських угод, що визнає Росія; зміна підходу керівництва РФ з чисто військового на політичний - зміну чинного керівництва України на більш дружнє до Москви; надання Україні летального озброєння.

"Власне, поки так. Бачу, що людина заряджена на результат. Розмова була дуже цікава", - резюмував Ар'єв.

Напередодні Волкер прибув до України з незапланованим візитом. У п'ятницю він зустрівся з українською делегацією на чолі зі спікером парламенту Андрієм Парубієм. Згодом відбулися перемовини з президентом Петром Порошенком.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram