ГоловнаПолітика

Поліція порушила справу через димову гранату в Раді

Вилучено залишки РДГ-55, яка є на озброєнні Нацгвардії

Поліція порушила справу через димову гранату в Раді
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Поліція Києва розпочала розслідування задимлення у Верховній Раді за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

"У Печерське управління поліції від працівників охорони державної будівлі надійшло повідомлення про те, що в чоловічій вбиральні на першому поверсі сталося задимлення. Після його ліквідації слідчо-оперативна група вилучила залишки пластику, а також у сесійній залі виявила і вилучила оплавлений круглий пластиковий предмет з маркуванням РДГ-55 М. Як повідомили правоохоронцям, в залі також було незначне задимлення", - сказано в повідомленні поліції.

РДГ-55 М - ручна димова граната, є, зокрема, на озброєнні Нацгвардії.

Ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу тягне покарання у вигляді штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, що під час розгляду законопроекту №7164 про продовження на рік дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" Юрій Левченко (позафракційний, член партії "Свобода") запалив димову гранату, але її швидко виніс із залу нардеп Андрій Тетерук. Левченко заявив, що хотів підпалити парламент.

Левченко і нардеп від "Самопомочі" Семен Семенченко перед тим, як запалити димову гранату в залі засідань, вивчали , як вона горить.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram