ГоловнаПолітика

Геращенко визнав конфлікт між Порошенком і Аваковим

Президент хотів сконцентрувати всю владу над силовиками, стверджує нардеп.

Геращенко визнав конфлікт між Порошенком і Аваковим
Архив

Конфлікт між президентом Петром Порошенком і міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим існує з моменту обрання голови держави, стверджує близький до голови МВС народний депутат Антон Геращенко.

Відповідаючи на запитання ведучого програми "Свобода слова" телеканалу ICTV, чи існує конфлікт між Порошенком і Аваковим, Геращенко сказав: "Так, з першого ж дня обрання президентом України Петра Порошенка", - передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Геращенка, основа конфлікту - "в різному підході до питань забезпечення безпеки та проведення кримінальних розслідувань".

"Президент хотів сконцентрувати всю владу над правоохоронними органами у своїх руках. "Народний фронт", і я особисто, і Арсен Аваков вважаємо, що це дуже небезпечний прецедент. Ми вже бачили попереднього президента Віктора Януковича - у нього був повний контроль над силовими структурами в країні, і ви пам'ятаєте, до чого це призвело", - додав він.

Водночас лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов заявив, що ніякого конфлікту між президентом і міністром внутрішніх справ немає.

Нагадаємо, Аваков очолює МВС з лютого 2014 року, є одним з лідерів партії "Народний фронт" - однієї з двох політсил владної коаліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram