ГоловнаПолітика

Поліція пояснила секретність рішень у справі Шеремета великою увагою до неї

"Слідство - це процес, який передбачає деяку закритість",

Поліція пояснила секретність рішень у справі Шеремета великою увагою до неї
Фото: Сергей Нужненко

Голова Національної поліції Сергій Князєв пояснив рішення засекретити інформацію у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета великим суспільним резонансом.

"З огляду на ситуацію, що це правопорушення має велике суспільне навантаження, ми звернулися до суду про закриття інформації у відкритому реєстрі", - заявив керівник Нацполіції на брифінгу в понеділок.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтримав Князєва і сказав, що слідство не може вестися дуже відкрито для громадськості. "Слідство не може проходити під відеокамерами і під постійною увагою фрілансерів-журналістів. Слідство - це процес, який передбачає деяку закритість", - сказав Аваков на брифінгу.

При цьому він не зміг пояснити, чому інформація була засекречена тільки через рік після вбивства журналіста. "Коли ви будете працювати слідчим, то будете формулювати, як повинні проходити слідчі дії. Тому що так вирішило наслідок, я є не процесуальним керівником", - заявив міністр.

Нагадаємо, Павло Шемемет загинув 20 липня 2016 року. Автомобіль, за кермом якого він перебував, підірвали в центрі Києва. Справу про вбивство журналіста розслідує Національна поліція.

У червні 2017 року Петро Порошенко зажадав публічного звіту про розслідування. Президент провів зустріч із представниками ЗМІ та керівництвом слідства і розповів, що там "прозвучала важлива інформація, яку поки не можна поширювати".

Водночас генпрокурор Юрій Луценко заявив, що серйозного прогресу в розслідуванні поки що немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram