ГоловнаПолітика

Екс-начальника Держкомзему Ірпеня повідомили про підозру

Чиновник вивів із держвласності землі природного парку "Голосіївський" вартістю понад 26 млн гривень.

Екс-начальника Держкомзему Ірпеня повідомили про підозру
Фото: Олександр Рудоманов

Прокуратура повідомила про підозру колишнього начальника управління Держкомзему міста Ірпінь, який незаконно передав у власність землі лісового фонду природного парку "Голосіївський" вартістю понад 26 млн грн.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Київської області.

Чиновника повідомили про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання службовим становищем, тобто умисне з корисливих мотивів в інтересах третіх осіб використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки).

"Встановлено, що екс-службовець у період 2009-2010 років, розуміючи, що спірні земельні ділянки лісового фонду розташовані в межах міста Києва та до складу земель запасу селища Гостомель Київської області не входять, безпідставно підписав висновки про погодження проектів землеустрою щодо відведення у власність громадян земельних ділянок лісового фонду площею близько 7 га", - повідомили в прокуратурі.

У результаті незаконних дій колишнього чиновника з держвласності незаконно були вилучені земельні ділянки лісового фонду без згоди уповноваженого органу на вилучення та зміну цільового призначення вказаних земель. Сума матеріального збитку, завданого державі, становить понад 26 млн гривень.

Нагадаємо, мера Ірпеня Володимира Карплюка повідомили про підозру в порушенні правил експлуатації вантажопідіймальних кранів під час проведення будівельних робіт, що спричинило загибель людини в 2011 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram