ГоловнаПолітика

Меру Ірпеня повідомили про підозру

Через порушення правил експлуатації вантажопідіймальних кранів при будівництві загинула людина.

Прокуратура повідомила про підозру меру Ірпеня Володимиру Карплюку в порушенні правил експлуатації вантажопідіймальних кранів при проведенні будівельних робіт, що спричинило загибель людини в 2011 році.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Прокурором Київської області повідомлено про підозру Ірпінському міському голові, який, перебуваючи на посаді директора ТОВ "Сарафан", не маючи всіх необхідних дозволів та ліцензії на будівництво житлового комплексу, порушив правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, внаслідок чого одна людина загинула, а інша отримала тяжкі тілесні ушкодження", - йдеться в повідомленні.

Фото: прес-служба прокуратури Київської області

У четвер, 31 серпня, прокурор Київської області повідомив про підозру Карплюку в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримуватися, якщо це порушення спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Зокрема встановлено, що Карплюк, в 2011 році, перебуваючи на посаді директора ТОВ "Сарафан" і будучи особою, яка зобов'язана дотримуватися правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, знаючи, що зазначене товариство не має ліцензії на будівельну діяльність і дозволів на виконання робіт з підвищеною небезпекою при виконанні будівельно-монтажних робіт, навмисне порушив вимоги правил будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів, затверджених наказом Державного комітету з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду.

Так, не піклуючись про безпеку і здоров'я оточуючих людей у процесі виконання робіт, підозрюваний не призначив працівників, відповідальних за безпечне проведення робіт вантажопідіймальними кранами, ведення робіт за проектами виконання робіт або технологічних карт, що в свою чергу призвело до аварії гусеничного крана і падіння його стріли на будівлю та людей.

У результаті аварії одна людина загинула на місці події, ще одна отримала тяжкі тілесні ушкодження.

Фото: прес-служба прокуратури Київської області

"Завдяки своїм корупційним зв'язкам і користуючись безпорадним станом потерпілих працівників з Рівненської області, тривалий час В. Карплюку вдавалося уникати кримінальної відповідальності", - наголошують у прокуратурі.

Нагадаємо, в червні суд оштрафував мера Ірпеня на 5 тис. гривень за порушення в фінзвіті його політичної партії «Нові обличчя».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram