ГоловнаПолітика

Суд оштрафував мера Ірпеня на 5 тис. гривень за порушення у фінзвіті партії

У звіті партії «Нові обличчя» за IV квартал 2016 року виявлено порушення.

Суд оштрафував мера Ірпеня на 5 тис. гривень за порушення у фінзвіті партії
Фото: imr.gov.ua

Суд оштрафував мера Ірпеня Володимира Карплюка на 5,1 тис. грн за відсутність у фінансовому звіті його політичної партії «Нові обличчя» висновків незалежного зовнішнього фінансового аудиту.

Про це повідомила голова Нацагентства із запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак у Фейсбуці.

"Мера Ірпеня, керівника партії "Нові обличчя" Володимира Карплюка визнано винним через відсутність у звіті партії про майно, доходи, втрати і зобов'язання фінансового характеру за IV квартал 2016 року висновків незалежного зовнішнього фінансового аудиту", - написала вона.

Корчак підкреслила, що ці висновки повинні бути у фінзвіті відповідно до закону "Про політичні партії в Україні". Партія «Нові обличчя», від якої на позачергових виборах депутатів Коцюбинської селищної ради в липні 2016 року обрали 10 депутатів, повинна була надати згаданий висновок.

Суд визнав Карплюка винним у скоєнні адміністративного правопорушення і оштрафував на 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 гривень).

Нагадаємо, раніше Печерський суд постановив конфіскувати 42 тис. гривень внесків Прогресивної соціалістичної партії України Наталії Вітренко. У фінансовому звіті партії за IV квартал 2016 року виявили порушення.

У березні суд конфіскував півмільйона незаконних внесків на рахунках партії "УКРОП".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram