ГоловнаПолітика

Трамп може допомогти принести мир в Україну, - Порошенко

Президент України розповів про переговори з Трампом.

Трамп може допомогти принести мир в Україну, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко розраховує на сприяння президента США Дональда Трампа в питанні досягнення миру на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв'ю американському телеканалу Fox News, повідомляють на сайті президента.

"Це була моя перша зустріч із президентом США. І я побачив справжнього лідера", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що українська делегація отримала переконливе підтвердження того, що США підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, і нашу боротьбу за свободу і демократію.

"Ми задоволені всеосяжною підтримкою з боку США, яку продемонстрували президент Трамп і віце-президент Пенс", - наголосив Порошенко.

Він також розповів, що під час переговорів обговорювали два блоки питань. Перший стосувався мирного врегулювання конфлікту на сході України. У зв'язку з цим він нагадав події трирічної давнини, коли ним був запропонований мирний план, який пізніше став основою Мінських домовленостей.

"Я абсолютно впевнений, що президент Трамп як справжній харизматичний лідер може допомогти принести мир на нашу землю", - сказав Порошенко й зауважив, що він у цьому твердо переконаний.

Другий блок питань стосувався проведення реформ в Україні.

"І тут ми говоримо про ефективну взаємодію у впровадженні реформ в економічній сфері - від поставок вугілля з Пенсильванії на українські електростанції до поставок зрідженого газу з Луїзіани та співпраці в сфері атомної енергетики", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, у вівторок Порошенко зустрівся з Трампом у Білому домі. Президенти обговорили низку питань, серед яких - економічна та військово-технічна співпраця, а також ситуація з безпекою. Порошенко також повідомив, що передав Трампу листи від родичів українських заручників на Донбасі, в Криму та в Росії.

За підсумками зустрічі Трамп запевнив президента України в підтримці Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram