ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ДНР" напали на спостерігачів ОБСЄ (оновлено)

Озброєний чоловік обстріляв автомобіль місії.

Озброєні члени так званої "ДНР" вчинили напад на спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

Про це повідомляє СММ ОБСЄ в Твіттер.

"Озброєні члени так званої "ДНР" вчинили жорстокий напад на неозброєних цивільних спостерігачів", - йдеться в повідомленні.

Деталей наразі не повідомляють.

"Деталі будуть у нашому оперативному звіті", - зазначили в Спеціальній моніторинговій місії.

Оновлено. У підконтрольній "ДНР" Ясинуватій спостерігачі СММ зазнали обстрілу і жорстокого нападу з боку озброєної людини, йдеться у звіті, опублікованому на сайті місії ОБСЄ.

"20 червня патруль СММ (№1) у складі шести співробітників на двох броньованих автомобілях, перебуваючи в спостережному пункті, розташованому на залізничній станції в підконтрольному "ДНР" м. Ясинувата (16к м на північний схід від Донецька), побачив двох чоловіків у формі військового типу, один з яких був озброєний автоматом (типу АК) і прямував у західному напрямку, на відстані близько 80 метрів від позиції спостерігачів. Ще один патруль СММ (№2) у складі шести співробітників на двох броньованих автомобілях перебував приблизно за 150 метрів на захід від місце розташування першого патруля і на відстані близько 100 метрів від цих двох чоловіків. Об 11:06 обидва патрулі почули чергу зі стрілецької зброї і визначили, що вона лунала з місця, де перебували двоє чоловіків", - йдеться в документі.

За даними ОБСЄ, після цього двоє бойовиків рушили в бік другого патруля і "почали агресивно кричати на спостерігачів", а коли обидва патрулі спробували покинути цей район, один з бойовиків підбіг до автомобіля другого патруля і "спробував відчинити двері з боку водія і вибити скло зброєю". Після цього бойовик забрався, а тоді повернувся. Цього разу він направив гвинтівку на водія спостерігачів і пасажира, які перебували в машині.

"Обидва члени патруля підняли руки у відповідь", - йдеться в повідомленні.

Коли бойовик спробував знову відчинити двері автомобіля, водій почав утікати з місця події. Спостерігачі бачили, як бойовик вистрілив у повітря зі стрілецької зброї, а потім зробив три постріли, спрямовані в бік патрульної машини. Патрульний автомобіль не постраждав, підкреслили в ОБСЄ.

Місія поінформувала Спільний центр контролю та координації (СЦКК) про те, що трапилося. СММ також звернулася до СЦКК із запитом провести розгляд цього інциденту.

Нагадаємо, з 19 по 25 червня перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг перебуває з візитом на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram