ГоловнаСуспільствоЖиття

На трасі "Київ-Чоп" у Житомирській області встановлять освітлення 30 пішохідних переходів

Переходи будуть обладнані лампами, які живляться від сонячних батарей.

На трасі "Київ-Чоп" у Житомирській області встановлять освітлення 30 пішохідних переходів, яке працюватиме від сонячних батарей.

Про це повідомила прес-служба Житомирської обладміністрації.

Проект, який включає роботи з ремонту, експлуатаційного утримання та поліпшення автомобільної дороги М-06, розглянули й обговорили в управлінні промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА з представниками районів, поліції, Служби автодоріг та ТОВ "Проектдормісттехнологія".

"У рамках реалізації проекту на Житомирській ділянці міжнародної автодороги додатково планується встановлення 10 світлофорних об'єктів і 30 сучасних систем освітлення пішохідних переходів, які будуть працювати на сонячних батареях. Беруться до уваги ділянки дороги підвищеної аварійності та концентрації ДТП", - зазначив начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Роман Крисюк.

Підрядна організація, яку оберуть на тендері, здійснюватиме також експлуатаційне обслуговування дороги (ремонт асфальтового покриття, нанесення розмітки, ремонт бар'єрної огорожі, очищення від снігу, викошування узбіччя і розділових смуг, прибирання сміття).

Гроші на цей проект виділяє Міжнародний валютний фонд.

Недостатнє освітлення в нічний час - часта причина дорожньо-транспортних пригод на нерегульованих пішохідних переходах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram