ГоловнаСуспільствоЖиття

"Влада" Криму дозволила Чийгозу побачитися з тяжкохворою матір'ю

Жінка хвора на рак, який почав різко прогресувати.

"Влада" Криму дозволила Чийгозу побачитися з тяжкохворою матір'ю
Ахтем Чийгоз
Фото: qha.com.ua

Заарештованому в анексованому Криму заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу дозволили побачитися зі смертельно хворою матір'ю.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Фейсбуці.

"Блискавка! Ахтема Чийгоза сьогодні привезли в Бахчисарай і він зміг попрощатися з вмираючою матір'ю. Спасибі всім, хто допомагав і переживав!" - написав він.

Нагадаємо, 15 червня Верховний суд анексованого РФ Криму не дозволив Чийгозу відвідати смертельно хвору матір. Адвокат закликав громадськість і владу України звернутися в міжнародні структури з метою впливу на РФ і підконтрольний їй суд.

Після цього МЗС зажадало від окупаційної "влади" Криму дозволити Чийгозу провідати помираючу матір. Як повідомляли, жінка хвора на рак, який почав різко прогресувати і оперуванню не підлягає. Її лікування полягає в прийомі сильнодіючих знеболювальних.

Чийгоза затримали 29 січня 2015 року. Як заявив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін, "за підозрою в організації і участі в масових заворушеннях". Ідеться про події 26 лютого 2014 року, коли проходила акція протесту біля будівлі кримського парламенту в Сімферополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram