ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-співробітник Апеляційного суду отримав умовний термін за розголошення секретної інформації

За $2 тис. обвинувачений передав дані слідства зацікавленій особі.

Екс-співробітник Апеляційного суду отримав умовний термін за розголошення секретної інформації
Фото: Макс Левин

Солом'янський районний суд Києва засудив до п'яти років в'язниці умовно колишнього співробітника Апеляційного суду за розголошення секретної інформації про проведення негласних слідчих дій Службою безпеки України.

Про це йдеться у вироку від 13 червня.

Засуджений, працюючи старшим консультантом першого відділу суду і маючи допуск до секретної інформації, змовився і в липні 2016 року сфотографував клопотання СБУ про проведення негласних слідчих дій у справі колишнього голови Адміністрації морських портів Андрія Амеліна.

За 2 тис. доларів підсудний передав цю інформацію зацікавленій особі.

У травні Генеральна прокуратура уклала з обвинуваченим угоду про визнання провини. Суд затвердив цю угоду і засудив його до п'яти років позбавлення волі, але звільнив від покарання з випробувальним терміном на три роки.

Нагадаємо, в лютому-березні 2015 року керівництво Адміністрації морпортів закупило у приватної структури паливно-мастильні матеріали за ціною, набагато вищою за ринкову. У результаті АМПУ було завдано збитків на суму 3,5 млн гривень.

Наприкінці липня минулого року Амеліна повідомили про підозру в розтраті коштів. У серпні суд відмовився заарештувати його і призначив 378 млн грн застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram