ГоловнаСвіт

ЄС продовжив санкції через анексію Криму

Обмеження поширюються і на туристичну сферу.

ЄС продовжив санкції через анексію Криму
Фото: investigator.org.ua

Євросоюз продовжив ще на 12 місяців - до 23 червня 2018 року - термін дії санкцій, введених через анексію Криму. Про це повідомила в понеділок, 19 червня, прес-служба Ради ЄС, повідомляє Німецька хвиля.

Штрафні заходи Брюсселя передбачають, зокрема, заборону на ввезення продукції до Євросоюзу з території півострова і Севастополя та поширюються на фізичних осіб з ЄС і компанії, що там базуються. Незаконними визнаються також інвестиції в регіон, співпраця з компаніями-постачальниками, вкладення в нерухомість і фінансування підприємств, що розташовані в Криму.

Обмеження поширюються і на туристичну сферу. Так, європейським круїзним суднам наказано не заходити в порти півострова, за винятком екстрених випадків.

Крім того, забороняється ввезення в Крим "певних товарів і технологій", які можуть використовуватися в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах, а також застосовуватися при видобутку нафтогазової сировини та мінеральних ресурсів.

"ЄС як і раніше засуджує незаконну анексію Криму і Севастополя РФ і має намір у повному обсязі здійснити свою політику невизнання" захоплення півострова, зазначає прес-служба Ради Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що ЄС розглядає можливість введення санкцій у відповідь на кібератаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram