ГоловнаСвіт

ЄС розглядає можливість введення санкцій у відповідь на кібератаки

У ЄС стурбовані "підвищеною здатністю і готовністю державних і недержавних суб'єктів переслідувати свої цілі" шляхом кібератак.

ЄС розглядає можливість введення санкцій у відповідь на кібератаки

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу домовилися підготувати спільну відповідь на кібератаки, що здійснюються на країни блоку, в тому числі ввести санкції щодо правопорушників.

Про це повідомляє Associated Press.

Як випливає із заяви міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, вони розроблять "комплекс заходів для кібер-дипломатії" з метою реагувати на шкідливі дії в інтернеті.

Міністри також висловили стурбованість у зв'язку з "підвищеною здатністю і готовністю державних і недержавних суб'єктів переслідувати свої цілі" шляхом кібератак.

Дипломати наголосили, що вважають найкращим варіантом мирне вирішення суперечок у кіберпросторі, проте готові повною мірою використовувати всі наявні в їхньому розпорядженні засоби, "в тому числі, у разі необхідності, обмежувальні заходи".

АР зазначає, що санкції ЄС, як правило, спрямовані на обмеження стосовно людей, груп, компаній або організацій, серед яких замороження активів, заборона на поїздки й економічні заходи, як, наприклад, обмеження на експорт або імпорт.

Нагадаємо, раніше в червні в США встановили причетність Росії до кібератак на Чорногорію. А в травні штаб на той момент кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона зазнав хакерської атаки. Згодом WikiLeaks виявила у зломі пошти Макрона "російський слід".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram