ГоловнаСвіт

У США встановили причетність Росії до кібератаки на Чорногорію, - The Hill

Раніше та сама група російських хакерів намагалася підірвати вибори в США в 2016 році.

У США встановили причетність Росії до кібератаки на Чорногорію, - The Hill
Фото: fancybear.net

Американська компанія FireEye, що спеціалізується на комп'ютерній безпеці, виявила слід російського підрозділу кібероперацій Advanced Persistent Threat (APT) 28 у хакерських атаках на Чорногорію перед вступом країни в НАТО.

Про це повідомило у вівторок американське впливове видання The Hill

Відзначають, що FireEye пов'язала цю атаку з Росією, оскільки була виявлена інфраструктура і шкідливі програми, які використовувала винятково група APT 28 - один із хакерських підрозділів, які підірвали вибори в США в 2016 році.

Видання нагадує, що Чорногорія в понеділок офіційно приєдналася до НАТО, чому протистояла Росія, а також проросійські групи в колишній Югославії.

"Розширення НАТО часто розглядається Російською Федерацією як загроза безпеці, тому заявка Чорногорії на членство отримала потужний опір з боку Росії і проросійських політичних партій у Чорногорії. Цілком імовірно, що ця діяльність є частиною постійного зосередження зусиль APT 28 на поразку різних держав-членів НАТО, а також самої організації", - зазначив із цього приводу віце-президент FireEye Тоні Коул.

Підрозділ APT 28 також відомий як Fancy Bear і Sofacy. Він регулярно використовує фішинг-атаки, щоб отримати доступ до систем.

Нагадаємо, 29 травня Чорногорія звинуватила РФ у втручанні в свою зовнішню політику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram