ГоловнаСвіт

У Ростові протестували проти дій Росгвардії на антикорупційних акціях

Мітингувальники нагадали, що силовики били кийками беззбройних людей.

У Ростові протестували проти дій Росгвардії на антикорупційних акціях
Антикоррупционные акции в России
Фото: EPA/UPG

У Ростові-на-Дону пройшов пікет проти дій Росгвардії щодо учасників антикорупційних акцій протесту, що відбулися 12 червня в Москві, Санкт-Петербурзі й інших містах РФ.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми вимагаємо звільнення всіх затриманих на акціях людей і повного припинення їхнього адміністративного переслідування, а також вимагаємо негайно звільнити опозиційного політика Олексія Навального, засудженого на 30 діб адміністративного арешту", - заявила координатор регіональної організації "Відкрита Росія" Анастасія Шевченко.

До пам'ятника жертвам політичних репресій у ростовському парку Будівельників вийшли кілька десятків громадських активістів, які представляли суспільно-політичні організації ліберально-демократичного спектра, як-от: "Відкрита Росія", "Солідарність", регіональний штаб Олексія Навального, "Громадянська ініціатива". В руках вони тримали плакати: "Ганьба Росгвардії!", "Росгвардія на службі у Путіна", "12 червня нас позбавили свята".

На плакатах, які тримали пікетники, зафіксовані кадри, на яких бійці Росгвардії кийками б'ють беззбройних людей. Деякі активісти тримали в руках плакати, на яких була роздрукована стаття 31 Конституції Росії, в якій сказано, що громадяни мають право збиратися на мирні мітинги без зброї і проводити збори та демонстрації.

За словами одного з організаторів пікету Леоніда Санкіна, протестувальники хотіли розповісти і показати, як діяли співробітники Росгвардії на антикорупційних мітингах 12 червня.

Нагадаємо, 12 червня в десятках міст Росії пройшли антикорупційні акції протесту. Були затримані близько 1500 осіб. Багатьом винесено адміністративні вироки. Деяких звинувачують за кримінальними статтями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram