ГоловнаСвіт

У Лондоні посилюють охорону мечетей після наїзду фургона на мусульман

До розслідування інциденту з наїздом залучили британське Контртерористичне командування.

У Лондоні посилюють охорону мечетей після наїзду фургона на мусульман
Фото: EPA/UPG

У Лондон направили додаткові підрозділи поліції для охорони мечетей після нападу на мусульман, які виходили з храму після молитви.

Про це заявив мер Лондона Садік Хан, повідомляє  DW.

Раніше генеральний секретар Мусульманської ради Великої Британії Харун Хан закликав посилити безпеку мечетей. При цьому він додав із посиланням на свідків події, що "зловмисник був мотивований ісламофобією". Представник Фонду Рамадану Мохамед Шафік також заявив, що це була "умисна атака проти невинних мусульман".

Свідки наїзду і подальшого затримання нападника заявили, що він викрикував "Я своє зробив". 48-річного водія затримали очевидці та почали його бити, імам Мохамед Махмуд вийшов і закликав припинити побиття, повідомив голова мечеті Туфік Кашімі.

Тим часом у мікроблозі Twitter лондонські правоохоронці заявили, що до розслідування залучили британське Контртерористичне командування.

Нагадаємо, в Лондоні в ніч на 19 червня фургон в'їхав у натовп людей перед мечеттю в районі Фінсбері-Парк на півночі міста, коли мусульмани виходили з храму після молитви. Одна людина загинула, десятеро травмовані. Вісьмох із них доставлено в лікарні, ще двом надали медичну допомогу на місці інциденту.

Водія фургона відправили в лікарню для обстеження і оцінки його психічного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram