ГоловнаСвіт

Росія знову призупинила меморандум про уникнення інцидентів зі США в Сирії

Міжнародна коаліція збила сирійський літак, який скидав бомби поряд з підтримуваними США силами.

Росія знову призупинила меморандум про уникнення інцидентів зі США в Сирії
Фото: www.tatar-inform.ru

Міноборони Росії з 19 червня припиняє взаємодію з США з приводу меморандуму про запобігання інцидентів у небі над Сирією.

Як повідомляє "Дождь", це пов'язано зі збитим коаліцією, яку очолюють США, військовим літаком Сирії.

У російському оборонному відомстві назвали інцидент із літаком "порушенням суверенітету" Сирії. У відомстві повідомили, що тепер будь-які безпілотники і літаки міжнародної коаліції в Сирії на захід від річки Євфрат будуть супроводжуватися російськими ППО як повітряні цілі.

Міноборони РФ зажадало "ретельного розслідування" військовими США інциденту з сирійським літаком.

Центральне командування США пояснило ситуацію тим, що сирійський літак скидав бомби поряд із підтримуваними США силами, повідомляє агентство Рейтер.

Військові США розповіли, що перед нанесенням удару зв'язалися з Росією спеціальним каналом, щоб "знизити напруження ситуації і зупинити вогонь". При цьому в Міноборони РФ стверджують, що командування коаліції не скористалося каналом зв'язку для передачі інформації. У повітряному просторі Сирії на момент завдання удару російські літаки виконували завдання, додали у відомстві.

"Розглядаємо ці дії американського командування як свідоме невиконання своїх зобов'язань у рамках меморандуму про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації під час операцій у Сирії від 20 жовтня 2015 року", - повідомили в Міноборони РФ.

Росія і США підписали меморандум про безпеку польотів у Сирії в жовтні 2015 року. Документ регламентує дії всіх літаків і безпілотників у повітряному просторі Сирії.

У квітні, після того, як США завдали ракетних ударів по сирійській авіабазі, Росія призупинила дію меморандуму. У травні відомство повідомило про рішення відновити дію документа після переговорів голів генштабів Росії і США Валерія Герасимова і Джозефа Данфорда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram