ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" запустить потяг до Румунії сполученням Чернівці - Сучава

Особливістю нового потягу стане пересадка на станції Вадул-Сірет.

"Укрзалізниця" запустить потяг до Румунії сполученням Чернівці - Сучава
Фото: Александр Рудоманов

"Укрзалізниця" планує запустити потяг до Румунії сполученням Чернівці - Сучава.

Про це повідомив глава "УЗ" Войцех Бальчун в інтерв'ю "Укрінформу".

Особливістю нового потягу стане пересадка на станції Вадул-Сірет, де пасажири будуть пересідати з українського поїзда на румунський або навпаки.

"Ми інтенсивно опрацьовуємо ідею потягу Чернівці - Сучава зі станцією пересадки у Вадул-Сірет", - зазначив Бальчун.

Він також зазначив, що проводяться переговори з Угорщиною щодо залізничного сполучення Мукачево-Будапешт. Також тривають переговори щодо поїзда Львів-Краків.

Вадул-Сірет - станція у Чернівецькій області поблизу держкордону. Пересадка необхідна через зміну колії зі стандарту 1520 на 1435 мм Таке рішення "УЗ" дозволить заощадити час, оскільки не потрібно замінювати візок вагона.

Як повідомляє сайт "Центр транспортних досліджень", зараз залізничне сполучення між Україною і Румунією представляють два поїзди формування румунської компанії CFR Călători (Вадул-Сірет - Сучава, Вадул-Сірет - Бухарест) і безпересадковий вагон УЗ (Київ - Бухарест).

Варіант з пересадкою практикували до 2013 року Литовські залізниці на маршруті Варшава - Вільнюс. Польський поїзд довозив пасажирів до литовської станції Шяштокай, де закінчувалася колія 1435 мм. На станції пасажирів чекав литовський потяг, який прямував до Вільнюса по колії 1520 мм. У вересні 2013 року на ділянці Шяштокай - Каунас почалося прокладання колії 1435 км, що дозволило зробити ділянку доступною для поїздів обох стандартів.

Нагадаємо, раніше "УЗ" Укрзалізниця з 15 червня запустила залізничне сполучення між Львовом і Варною, а до кінця року зробить можливим безпересадкове сполучення між Києвом та Віднем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram