ГоловнаПолітика

Нацрада з ТБ запропонувала глушити російський сигнал з Криму

На сьогодні вже є стратегія глушіння ворожого сигналу в зоні проведення АТО.

Нацрада з ТБ запропонувала глушити російський сигнал з Криму
Фото: 6262.com.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення пропонує Раді національної безпеки й оборони України вибудувати систему для глушіння телерадіосигналу з окупованого Криму на територію материкової України.

Про це в коментарі кореспонденту Крым.Реалии розповів член Нацради Сергій Костинський.

"На сьогоднішній день є стратегія глушіння ворожого сигналу, в першу чергу, це стосується зони проведення АТО. Нацрада вже направила лист в РНБО, де ми поінформували щодо всіх телеканалів і радіостанцій, які працюють з Криму, з Красноперекопська, які ведуть мовлення на півдні Херсонської області. Ми пропонуємо РНБО вибудувати систему для глушіння цього сигналу", - сказав Костинський.

Нагадаємо, що Україна побудувала телерадіовежу в селищі Чонгар.

Її встановили для відновлення мовлення українських телеканалів і радіостанцій на територію анексованого Росією півострова. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України 27 липня назвала п'ять українських телеканалів, які перемогли в конкурсі і незабаром почнуть ефірне мовлення на анексований Крим. Ними стали: UA: Крим (НДТУ), Чорноморська телерадіокомпанія, ICTV, "5 канал" і "Прямий" (Тоніс). Аудиторію телеканалів становитимуть понад 200 тисяч кримчан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram