ГоловнаСуспільствоЖиття

У Канаді презентували українське і англійське видання книги про добробати

У презентації взяв участь міністр МВС Арсен Аваков.

У Канаді презентували українське і англійське видання книги про добробати

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, а також його заступник Вадим Троян узяли участь у презентації українського та англійського видань книги про українські добровольчі батальйони "Добробати. Історія подвигу батальйонів, які врятували країну», яка відбулася 24 вересня в театрі Інституту Святого Володимира в Торонто. Про це повідомляє сайт МВС.

Окрім них, ідеться в повідомленні, на презентації були присутні також учасники "Ігор нескорених", які проходять у Канаді, а також представники уряду Канади, громадських українських і волонтерських організацій у Канаді.

Книга окреслює події 2014-2015 років, коли для збройного опору російській гібридній агресії в складі МВС України була створена система добровольчих підрозділів. Історія розвитку руху заснована на більш ніж 30 спогадах головних учасників тих подій - тодішнього військово-політичного керівництва України, командирів кадрових військових формувань, створених добровольчих підрозділів, політиків, волонтерів, журналістів, громадських діячів і звичайних бійців.

Вадим Троян - учасник добровольчого руху, один із керівників батальйону "Азов", а нині заступник міністра внутрішніх справ, зазначив, що ця книга про простих хлопців, які по краплі з усієї країни збіглися в потужну ріку, зупинила ворога.

"В Україні - війна. Я досі не можу зрозуміти. А тоді, в 2014 році, здавалося, що ти дивишся фільм. Проводжаєш друзів на війну - це фільм, збираєш свій рюкзак - фільм, потрапляєш під обстріл - фільм. Тоді, в 2014 році, нас застали зненацька. І зараз, якщо б мене запитали, як нам вдалося відстояти Україну, яку цілеспрямовано залишали без війська, я не вагаючись відповім - це все наші чоловіки-добровольці. Вони не думали про гроші, не думали, що залишають роботи - вони відправлялися виконувати священний обов'язок - захищати Батьківщину. Я пишаюся тим, що був з цими добровольцями в одних окопах. Про цих людей слід знати, про них варто писати, про них повинні пам'ятати", - зазначив Троян.

Водночас міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков подякував світовому співтовариству за підтримку і надану Україні допомогу.

"Саме завдяки цій єдності вдається суттєво стримувати агресивні апетити російського агресора. Ми вдячні кожному іноземному громадянину, особливо представникам численної української діаспори в Канаді, за допомогу, яку вони надали для відновлення оборонного потенціалу нашої держави. Повірте, кожен долар або євро, перераховані українським волонтерським організаціям, кожна одиниця спорядження, одягу та амуніції спрямована на фронт у бойові українські підрозділи на Донбас, кожна виголошена промова або прийнята світовою спільнотою резолюція щодо України - це реальна допомога в захисті цивілізованої демократичної Європи і всього вільного західного світу", - зазначив голова МВС.

Нагадаємо, "Ігри нескорених", де вперше виступають учасники від України, відвідав і Президент України Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram