ГоловнаПолітика

Законопроект про реінтеграцію Донбасу буде внесено цього тижня, - Ірина Луценко

Його остаточна редакція поки що невідома.

Законопроект про реінтеграцію Донбасу буде внесено цього тижня, - Ірина Луценко
Фото: www.depo.ua

Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко підтвердила, що законопроект про реінтеграцію Донбасу буде внесено на розгляд парламенту цього тижня.

"Цього тижня буде зареєстровано закон "Про стратегію відновлення територіальної цілісності України" - звільнення Донбасу", - сказала вона на погоджувальній раді, не повідомивши подробиць цієї законодавчої ініціативи.

Нагадаємо, що законопроект анонсували ще на початку літа.

13 червня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ. Він розповів, що відповідний законопроект перебуває в розробці, після чого буде поданий президенту і внесений до Верховної Ради.

Президент Петро Порошенко пізніше повідомив, що законопроект стосуватиметься реінтеграції Донбасу і передбачатиме низку заходів для повернення окупованих територій. У тому числі він повинен визначити їхній правовий статус.

У липні з'явилася інформація, що законопроект про реінтеграцію Донбасу оголошує РФ окупантом і дозволяє застосовувати армію. Але його остаточна редакція досі невідома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram