ГоловнаСуспільствоПодії

Нацполіція засекретила всі рішення судів у справі про вбивство Шеремета

Причини такого рішення не називають.

Нацполіція засекретила всі рішення судів у справі про вбивство Шеремета
Фото: Сергей Нужненко

Національна поліція з 24 липня 2017 року вжила заходів безпеки і засекретила всі рішення судів у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це йдеться у відповіді Державної судової адміністрації на відповідний запит.

"Постановою Головного слідчого управління Національної поліції від 24 липня 2017 року про застосування заходів безпеки щодо осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, підприємство (державне підприємство "Інформаційні судові системи") зобов'язане обмежити в Єдиному реєстрі судових рішень повний і загальний доступ до визначень, прийнятих слідчими суддями Печерського районного суду Києва за клопотаннями в кримінальному провадженні", - йдеться в повідомленні.

Причини такого рішення Нацполіції не вказано.

На цей момент в Єдиному реєстрі судових рішень видалені з відкритого доступу понад 200 рішень у справі про вбивство Шеремета. Зокрема, вилучено рішення про надання поліції інформації про мобільні переговори ймовірних фігурантів справи.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року. Автомобіль, за кермом якого він перебував, був підірваний у центрі Києва. Справу про вбивство журналіста розслідує Національна поліція.

У червні Петро Порошенко зажадав публічного звіту про розслідування. Президент провів зустріч з представниками ЗМІ та керівництвом слідства і розповів, що там "прозвучала важлива інформація, яку поки що не можна поширювати".

Водночас генпрокурор Юрій Луценко заявив, що серйозного прогресу в розслідуванні наразі немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram