ГоловнаПолітика

СММ ОБСЄ спростувала слова Геращенко про збільшення числа спостерігачів з РФ

За останній рік число росіян, навпаки, зменшилося.

СММ ОБСЄ спростувала слова Геращенко про збільшення числа спостерігачів з РФ
Фото: facebook.com/ato.news

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні оприлюднила цифри, згідно з якими число громадян Росії, які працюють у місії, за останній рік зменшилося з 39 до 35 осіб.

Так у СММ відреагували на слова першої віце-спікера Верховної Ради України Ірини Геращенко про те, що за останній рік кількість росіян у місії зросла удвічі.

"У СММ ОБСЄ працюють спостерігачі з 44 держав-учасниць ОБСЄ. Російська Федерація, як одна з таких держав, скерувала 35 спостерігачів (торік 39). Більшість спостерігачів Місії приїжджає з країн-членів Європейського Союзу (339 спостерігачів). Крім того, в Місії працюють 373 місцеві співробітники", - повідомляють у фейсбуці СММ ОБСЄ.

Варто зазначити, що, за даними офіційних звітів СММ, за останній рік кількість росіян дійсно зменшилася. У вересні 2017-го серед 610 членів місії було 35 спостерігачів з РФ (а також по вісім білорусів і сербів). У вересні 2016 серед 704 членів місії було 39 спостерігачів з РФ, дев'ять сербів і сім білорусів. У жовтні 2015 року серед 548 членів місії було 28 росіян, двоє білорусів і шість сербів.

Рішення про розміщення в Україні СММ ОБСЄ постійна рада ОБСЄ ухвалила 21 березня 2014 року. У березні цього року її мандат було продовжено ще на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram