ГоловнаПолітика

Сироїд розповіла про дзвінок з Німеччини на підтримку закону про реінтеграцію Донбасу

Віце-спікер залишилася непохитною.

Сироїд розповіла про дзвінок з Німеччини на підтримку закону про реінтеграцію Донбасу
Оксана Сыроид
Фото: 24tv.ua

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд у п'ятницю мала розмову з представниками німецького уряду. Вони переконували підтримати закон про реінтеграцію Донбасу.

"Коли в п'ятницю мені повідомили, що зі мною терміново хочуть поговорити по телефону з Німеччини за дорученням пані канцлер Меркель, я могла закластися стосовно предмета майбутньої розмови. І не помилилася б - просили проголосувати за продовження дії закону про особливий статус для окупованих частин Донецької та Луганської областей (термін дії закону минає 18 жовтня). Зацікавлення в голосуванні висловлювали й інші представники міжнародних партнерів", - написала вона у фейсбуці.

"До честі співрозмовників, на відміну від 2015 року, ніхто нічого не вимагав, не погрожував, не шантажував, не принижував. Вже не застосовуються аргументи на кшталт "ви програли війну - робіть, що вам каже Росія", "якщо ви не проголосуєте, залишитеся самі і будете мати гаряче літо", "хочете, щоб ми забрали всі гроші, тоді не голосуйте". Але й ті аргументи, які залишилися, висловлюючись делікатно, є непереконливими: "якщо ви не проголосуєте, то нам буде важко сперечатися з Росією, яка говорить, що Україна не хоче політичну частину Мінська виконувати", - повідомила Сироїд подробиці розмови.

Вона дала зрозуміти, що не збирається підтримувати президентський законопроект.

Сироїд пройшла в парламент від партії "Самопоміч". Ця політсила послідовно голосує проти президентських ініціатив про статус Донбасу.

Нагадаємо, законопроект про реінтеграцію Донбасу повинні внести на розгляд парламенту цього тижня. Документ передбачає введення поняття "операції оборони України" замість "антитерористична операція". Законопроект стосується реінтеграції Донбасу і передбачає низку заходів для повернення окупованих територій. У тому числі він повинен визначити їхній правовий статус. Тексту документа поки що не оприлюднено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram